Wat is een klimaat adaptieve tuin?

Een klimaat adaptieve tuin is een tuin die is ontworpen om de effecten van veranderingen in het klimaat te verminderen. De tuin helpt bij het verminderen van de verzuring, overstromingen en hittegolven. De basis van de klimaat adaptieve tuin is een goed samenhangend ecosysteem.

De hipsters hebben gelijk: een klimaat adaptieve tuin

Het klimaat verandert door de uitstoot van broeikasgassen, zoals CO2. Dit leidt tot een stijging van de temperatuur op aarde, waardoor het weer extremer wordt. We krijgen te maken met langere periodes van droogte en hitte, maar ook met hevigere regenbuien en stormen. Dit heeft gevolgen voor de natuur, de landbouw, de gezondheid en de leefbaarheid van onze omgeving.

Een klimaat adaptieve tuin kan helpen om deze gevolgen te beperken. Een klimaat adaptieve tuin heeft de volgende kenmerken:

  • Het is een groene tuin, met veel planten, bomen en bloemen. Groen zorgt voor verkoeling, schaduw, zuurstof en voedsel voor dieren. Groen neemt ook CO2 op en draagt zo bij aan het verminderen van de opwarming van de aarde.
  • Het is een waterrijke tuin, met een vijver, een regenton of een wadi. Water zorgt voor verdamping, wat ook voor verkoeling zorgt. Water biedt ook een leefomgeving voor waterdieren en planten. Water vangt ook het regenwater op dat anders in het riool zou verdwijnen. Zo wordt het riool minder belast en wordt het grondwater aangevuld.
  • Het is een biodiverse tuin, met verschillende soorten planten en dieren. Biodiversiteit zorgt voor een evenwichtig ecosysteem, waarin planten en dieren elkaar helpen en beschermen. Biodiversiteit maakt de tuin ook aantrekkelijker en levendiger.
  • Het is een duurzame tuin, met natuurlijke materialen en weinig afval. Duurzame materialen zijn bijvoorbeeld hout, steen of bamboe. Deze materialen gaan lang mee en zijn niet schadelijk voor het milieu. Afval wordt zoveel mogelijk hergebruikt of gecomposteerd. Zo wordt de tuin minder afhankelijk van externe bronnen.

Wees goed voor uzelf en het klimaat

Een klimaat adaptieve tuin is dus niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor uzelf. U kunt genieten van een mooie, gezonde en comfortabele tuin, waar u tot rust kan komen en u verbonden voelt met de natuur.

Neem een professional in de hand

Wilt u ook een klimaat adaptieve tuin? Dan kan u contact opnemen met Tom Namink. Tom heeft meer dan 30 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van prachtige tuinen die passen bij jouw wensen en levensstijl. Tom is een expert in het creëren van klimaat adaptieve tuinen, die rekening houden met de veranderende weersomstandigheden en de biodiversiteit bevorderen. Tom kan u helpen om uw droomtuin te realiseren, waar u kunt genieten van welness, rust en natuur.

Bel Tom op 0174-310527. Hij staat u graag te woord en maakt vrijblijvend een afspraak met u. Laat u verrassen door de creativiteit en vakmanschap van Tom Namink en Home and Garden Resort, en maak van uw tuin een klimaat adaptief paradijs!

Bronnen

  1. Wat is een klimaat adaptieve tuin? | Natuur in de Tuin
  2. Wat is een klimaat adaptieve tuin? | Appeltern Adventure Gardens. .

Contactformulier

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.