Kamado Joe

Kamado Joe is meer dan een grill. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor bakken, roken, dichtschroeien of langzaam roosteren of voor het bereiden van heerlijke, sappige stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza’s. Het is ook een bijzondere manier om te ontspannen. Het perfecte middelpunt van gezellig samenzijn met familie en vrienden. Een manier om weer echt voldoening te beleven aan de eenvoudige genoegens van koken op vuur.

Waarom een Kamado Joe?

De Kamado Joe is een dikwandige grill, gebaseerd op de kookpotten uit het oude Azië. Vlees, vis en groenten krijgen in de kamado een rijk rookaroma. De techniek is in feite al eeuwenlang hetzelfde: in een kamado-grill trekt de lucht door de keramische behuizing om via de ventilatieopeningen in het koepelvormige deksel naar buiten te stromen. De houtskoolbrokken komen tot leven als rook en hitte. Met trots heeft Kamado Joe voortgebouwd op deze traditie. De klassieke stijl van de grill hebben we gemoderniseerd met ongeëvenaard vakmanschap, innovatieve accessoires en een collectie multifunctionele grilloppervlakken. Vanaf de allereerste keer dat we hem gebruikten, weten we dat een kamado zo veel meer is dan een grill – koken met een kamado is een manier van leven.

Divide & Conquer

Ons gepatenteerde Divide & Conquer Flexibele Cooking Sytem optimaliseert de mogelijkheden van het simpele grillrooster. Dit revolutionaire systeem bestaat uit in hoogte verstelbare halfronde platen, zodat je verschillende soorten voedsel op verschillende manieren en bij verschillende temperaturen kunt bereiden – tegelijkertijd. Zo krijg je een perfecte, complete maaltijd op tafel zonder dat je achter de gill weg hoeft.

Onderdelen: Flexibele Cooking system Rack, Halfronde grillroosters, Twee halfronde warmteverdelers, accessoire-rek.

Meer ruimte in de grill: In etappes grillen en overvolle roosters zijn verleden tijd met de Kamado Joe, dankzij de flexibele indeling met meerdere niveaus. Met de in hoogte verstelbare roosters heb je dubbel zo veel grillruimte, waardoor je vlees, groenten en andere bijgerechten allemaal tegelijk kunt bereiden.

Verschillende hittezones: Met de halfronde Heat Deflector creëer je verschillende hittezones in de Kamado Joe. Deze innovatieve warmteverdeler ‘blokkeert’ een deel van de hitte, zodat u beschikt over zowel indirecte hitte als open vuur.

Roosters voor specifieke doeleinden: Met onze halfronde grillplaten voor specifieke doeleinden krijg je met elk recept een beter resultaat – of je nu een biefstuk dichtschroeit op gietijzer dan wel een fijn stukje vis wilt garen.

Grilloppervlakken

Innovaties van Kamado Joe op het gebied van grilloppervlakken zijn begonnen met veelzijdige, halfronde grillroosters van staal en gietijzer. Dit baanbrekende concept heeft vervolgens als inspiratie gediend voor allerlei grillplaten, afgestemd op diverse ingrediënten en bereidingswijzen. Allemaal zijn ze onderling te combineren, zodat je de grill precies naar eigen wensen en behoeften kunt inrichten.

Standaard halfrond rooster: Het traditionele roestvrijstalen rooster heeft dunne spijlen, zodat de hitte van het houtskool er beter doorheen straalt. Verkrijgbaar voor alle Classic en Big Joe modellen.

Gietijzeren rooster: Gietijzer houdt de hitte uitstekend vast en gaat heel lang mee. Het is ideaal voor alle soorten vlees. De kenmerkende grillstrepen schroeien het vlees dicht, zodat alle smaak behouden blijft. Verkrijgbaar voor alle Classic en Big Joe modellen.

Tweezijdig bruikbare gietijzeren grillplaat: Deze grillplaat is aan de enen kant glad en aan de andere kant geribbeld, waardoor hij ideaal is voor alles wat je op gietijzer wilt grillen. Verkrijgbaar voor alle Classic en Big Joe modellen.

Lasergesneden roestvast staal: Deze dubbeldikke lasergesneden roestvast stalen plaat is spiegelglad en ideaal om delicate vis en groenten gelijkmatig te garen. Verkrijgbaar voor alle Classic en Big Joe modellen.

Speksteen: Deze dikke, bacteriewerende en vuilafstotende plaat zorgtvoor gelijkmatig garen met minder opvlammingen. De stukken vlees garen in hun eigen sappen. Verkrijgbaar voor alle Classic en Big Joe modellen.

Grillvergroter: Deze vaatwasmachine bestendige grillvergroter plaats je boven op het grillrooster, waarna je beschikt over tot wel 60% meer ruimte voor alles wat je wilt grillen. Tussen het rooster en de grillvergroter blijft er ruim 10 cm vrij. Verkrijgbaar voor alle Classic en Big Joe modellen.

DoJoe

Een van onze nieuwste innovaties, de duurzame gietaluminium DoJoe, verandert je Kamado Joe in een pizzaoven van de allerbeste kwaliteit. Ingebouwde steunen zorgen voor een precieze, optimale afstand tussen de warmtedeflectoren en de pizzasteen, waardoor een perfecte korst op de bodem waordt gegarandeerd, terwijl de gewijzigde luchtstroom warmte vasthoudt in de koepel boven de pizza voor knapperige garnering. Deze combinatie van convectie-luchtstroom boven en geleidingswarmte beneden zorgt voor een uniforme, gelijkmatige kookomgeving rond de pizza terwijl deze bakt voor meesterlijke resultaten.

Constante, uniforme hitte boven en onder. De pizza is goed in de gaten te houden terwijl deze bakt. Bak meerdere pizza’s zonder de deksel te openen.

De kenmerkende wigvorm van de DoJoe maakt het mogelijk om moeiteloos stabiele temperaturen van 200 tot 350 graden aan te houden, zelfs in de loop van de uren. Het ontwerp maakt het ook voor grillers mogelijk om pizza’s eenvoudig er in- en eruit te schuiven zonder de dome te openen, waardoor temperatuurschommelingen bij het bereiden van meerdere piza’s worden voorkomen.

Joetisserie

De JoeTisserie, gemaakt van duurzaam gegoten aluminium, laat het vlees binnen in de Kamado Joe ronddraaien in zijn eigen sappen. De stille doch krachtige elektromotor heeft een vermogen van 120V, genoeg voor het ronddraaien van kip, riblappen of varkensschouder tot een gewicht van 22,5 kg. De JoeTisserie is makkelijk te plaatsen en heeft verstelbare vorken om het vlees perfect in evenwicht te houden. Dankzij de opvallende wigvorm kun je de deksel van de Kamado sluiten om de hitte optimaal vast te houden. Door de constante, vaste draaisnelheid blijven de natuurlijke vleessappen behouden en gaart het vlees gelijkmatig.

IKamand

De iKamand brengt de kunst van barbecueën bij lage temperaturen binnen ieders bereik. Bevestig het unieke apparaatje aan de luchtschuif onder in de houtskoolgrill voor totale controle over de hitte, rook en temperatuur. Ga lekker zitten, pak een biertje en geniet van moeiteloos bereid sappig vlees vol smaak.

Zet de grill aan, ga wat anders doen en houd onderweg je voedsel in de gaten. Met de iKamand-app heb je alles onder controle, waar je ook bent. Onze beproefde algoritmes staan garant voor perfect bereide gerechten. De iKamand maakt gebruik van slimme temperatuurregeling en responsieve slimme ventilatoren. Je hoeft bijna niets meer te doen: het hele grillproces, van makkelijk opstarten tot het heerlijke eindresultaat, verloopt vrijwel vanzelf.

Contactformulier

(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.